Redactie cultuur 0 reactie(s) do 14 oktober 2021, 19:30

Theater De Vioolkist weer open

HILVERSUM – Het theater De Vioolkist, dat onderdeel uitmaakt van het voormalig AVRO-complex aan de ‘s-Gravelandseweg, wordt gerestaureerd zodat theatergezelschappen maar ook mediabedrijven weer gebruik kunnen maken van deze unieke locatie. Dit zijn de gemeente en de eigenaar van het voormalig AVRO-complex, Citadel Enterprises – overeengekomen in een anterieure* overeenkomst.

Het voormalig AVRO-complex is een karakteristiek pand in Hilversum dat gerestaureerd gaat worden. Dat klinkt, toch als muziek in uw Hilversumse oren? De Noordwest-gevel van het hoofdgebouw aan de Naarderweg is van grote cultuurhistorische waarde.

De gemeente is vaak benaderd door mediabedrijven en theatergezelschappen met de vraag of zij ooit weer gebruik kunnen maken van het theater. Wie weet welke talkshow in de toekomst gebruik gaat maken van dit unieke theater!

Asbest sanering
Naast een noodzakelijke asbestsanering en verdere restauratie van het complex gaat de eigenaar ook 16 huurappartementen in het middeldure segment aan het gebouw toevoegen. Deze gaan voor maximaal 900 euro per maand worden verhuurd. Hiermee wordt door Citadel Enterprises de restauratie van het theater bekostigd en de exploitatie gefinancierd.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons