Logo 112Hilversum

Zelfdodong
Redactie lokaal 0 reactie(s) vr 09 september 2022, 19:06

Praten over zelfdoding nog steeds taboe

Laatst bijgewerkt: zaterdag 10 sep 2022 om 07:37 uur

In Nederland overleden vorig jaar 1859 mensen aan zelfdoding. Praten over dit onderwerp is nog altijd een taboe. Terwijl praten juist kan helpen om het te voorkomen.

Vanaf nu staan er door heel Nederland bankjes, die ruimte bieden voor een goed gesprek, waarin je iemand écht ziet. De bankjes zijn te herkennen aan de plaque met de tekst ‘Een goed gesprek begint met iemand écht zien’, het 1K Z1E J3-logo en een QR-code.

De meeste mensen die aan zelfdoding denken, willen eigenlijk niet dood. Zij willen af van de chaos, problemen en pijn van het leven maar weten niet meer hoe. Zelfdoding lijkt dan op een bepaald moment nog de enige mogelijke oplossing te zijn.

Het idee achter de bankjes is om een gesprek te stimuleren, elkaar écht te zien en suïcidale gedachten bespreekbaar te maken.

Wat kunt u zelf doen?

Kent u iemand in uw omgeving waarvan u denkt dat die het moeilijk heeft en mogelijk aan zelfdoding denkt? Probeer dan het gesprek aan te gaan met die persoon. Want elke zelfdoding is er één teveel. Kijk voor hulp en informatie op www.113.nl

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.