Redactie — 1120 reactie(s) — ma 14 oktober 2019, 17:14

Horecapand aan de Kleine Drift Hilversum gesloten na drugsvondst

HILVERSUM – Bij een integrale controle in een horecazaak aan de Kleine Drift in Hilversum zijn op zaterdagavond 12 oktober een hoeveelheid drugs en illegale tabak aangetroffen. Tevens zijn twee personen zonder geldige verblijfspapieren aangehouden. Het pand is op last van de burgemeester gesloten.

De gemeente was een onderzoek gestart omdat zij meerdere signalen van overlast van bewoners had, zoals foutgeparkeerde auto’s, geluidsoverlast en intimidatie van voorbijgangers. Vooronderzoek gaf genoeg aanleiding voor de gemeente Hilversum om een instap voor te bereiden, samen met de politie, douane, Voedsel- en Warenautoriteit en kansspelautoriteit.

Zaterdagavond rond 21.00 uur stapte de politie het pand binnen. De horecagelegenheid was op dat moment open; er waren meerdere mensen binnen. De verschillende uitgangen van het pand werden bewaakt. Personeelsleden en bezoekers werden gecontroleerd.

Verdachten

De politie trof harddrugs en een grote hoeveelheid illegale tabak aan. De politie arresteerden 2 personen, omdat zij geen geldige verblijfspapieren konden tonen.

Sluiting pand

Voor de gemeente waren er voldoende gronden om het pand voor een periode van 6 maanden te sluiten. In die periode wordt onderzocht of er aanvullende maatregelen nodig zijn. De omwonenden zijn met een brief van de gemeente geïnformeerd over het doel van deze actie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons