Redactie — 1120 reactie(s) — vr 30 augustus 2019, 16:19

Politie betrapt 200 appende automobilisten vanuit ‘belbus’

NEDERLAND – De politie heeft woensdag en donderdag honderden automobilisten op de bon geslingerd na een controle vanuit een zogenoemde belbus. Er werden onder meer 204 bestuurders betrapt op het vasthouden van een telefoon.

Ondanks dat het relatief rustig was op de weg, werd toch nog een groot aantal automobilisten staande gehouden. Dit resulteerde in:

  • 204 x pv vasthouden telefoon
  • 33 x pv onvoldoende rechts houden
  • 107 x pv overig (kleven, doorgetrokken streep, negeren aanwijzing etc.)
  • 4 x werd een rijbewijs ingevorderd ivm snelheid
  • 2 x werd er een bloedproef gedaan ivm verdenking rijden onder invloed van drugs. Een hiervan was een grote joint aan het roken tijdens het rijden wat gezien werd vanuit de bus.

Verder werd een wapenstok aangetroffen. Deze werd in beslag genomen en tegen de bezitter hiervan werd proces verbaal opgemaakt.

Er werd een openstaande boete geïnd en een passagier werd aangehouden in verband met een openstaande celstraf van 14 dagen. Een andere persoon moest met ons mee ivm afname DNA.

Tot slot werd er een mededeling 130 opgemaakt naar het CBR voor een automobilist die meerdere overtredingen maakte. Waarschijnlijk volgt een verplichte cursus, de EMG genaamd.

Zie ook:

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons