Redactie 112 0 reactie(s) wo 13 februari 2019, 17:22

Bewoonster (87) Noorderweg slachtoffer van babbeltruc

HILVERSUM – Gistermiddag, op dinsdag 12 februari, omstreeks 15.00 uur, vond een babbeltruc plaats op de Noorderweg in Hilversum.

Toen de 87-jarige bewoonster op de Noorderweg thuiskwam na een wandeling en haar rollator in de gang zette, stonden er ineens twee vrouwen achter haar, die vertelden van de buurtzorg te zijn. De vrouwen kwamen betrouwbaar over en lieten papieren van de buurtzorg zien, waarop het slachtoffer de vrouwen binnenliet. De vrouwen maakten samen met het slachtoffer een rondgang door de woning, waarna ze de woning verlieten en in onbekende richting vertrokken. Kort daarop miste de vrouw haar portemonnee.

Signalement beide vrouwen:
– leeftijd ca. 20 jaar oud
– normaal postuur
– blanke huidskleur
– rond gelaat
– donker haar
– donkere ogen
– spraken goed Nederlands
– zwart gekleed

Heeft u gisteren omstreeks 15:00 uur iets gezien in de omgeving van de Noorderweg in relatie tot het genoemde signalement, dan vragen wij u om contact met ons op te nemen via 0900-8844.

Senioren vaak slachtoffer van babbeltrucs
Senioren worden geregeld slachtoffer van deze vorm van criminaliteit. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons