Redactie 112 0 reactie(s) vr 04 januari 2019, 17:28

Hilversummer na achtervolging aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

AMSTERDAM – De politie heeft donderdagavond na een achtervolging vanaf de carpoolplaats in Loenersloot – die eindigde in Amsterdam – een 52-jarige Hilversummer aangehouden. Door net op tijd weg te springen, kon een agent voorkomen dat hij op de A2 bij de eerste poging tot aanhouding van de verdachte gewond raakte.

Toen surveillerende agenten die avond rond 20.00 uur de carpoolplaats bij Loenersloot opreden, zagen ze een automobilist gehaast wegrijden richting Vinkeveen. De agenten besloten de bestuurder van de auto te controleren en gaven hem op de Provincialeweg een stopteken.In plaats van te stoppen, verhoogde de automobilist zijn snelheid en reed de A2 op richting Amsterdam. De agenten zetten de achtervolging in en slaagden er ter hoogte van de Amsterdamse Rivierenbuurt in de bestuurder tot stoppen te dwingen.

Poging tot zware mishandeling
Toen een van de agenten de verdachte vastpakte om hem aan te houden, gaf de man weer gas en sleurde de agent 10 meter mee, voordat deze losliet en achteruit sprong om te voorkomen dat hij gewond zou raken. Vervolgens zetten de agenten de achtervolging voort in samenwerking met collega’s van de Eenheid Amsterdam. Die vingen de verdachte op toen hij zich klemreed in de Amsterdamse Nierstraat en hielden hem aan op verdenking van diverse verkeersovertredingen en poging tot zware mishandeling van een agent.

Onder invloed
De verdachte werd aan een bloedproef onderworpen, omdat hij onder invloed bleek van drugs. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons