Redactie algemeen 0 reactie(s) di 21 augustus 2018, 19:52

Geen treinverkeer mogelijk rondom Amsterdam door storing

Laatste update: 22 aug 2021 11:24 uur

AMSTERDAM / SCHIPHOL – Door een grote sein- en wisselstoring rijden er momenteel geen treinen in en rond de stad Amsterdam. Dit meldt de NS op haar website. 

Van en naar de Amsterdamse stations, Schiphol Airport rijden geen treinen. De NS weet nog niet hoe lang de storing gaat duren maar schrijft op haar website dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van 120 minuten. Er wordt aangeraden om reizen van en naar Amsterdam uit te stellen. Op de website wordt geschreven dat de storing de rest van de dag zal duren. De perrons op de treinstation in de hoofdstad lopen door de storing vol. Station Zuid is op last van de beheerder al afgesloten. Het gaat om een storing in het besturingssysteem van ProRail waarmee seinen en wissels worden bediend.

Het treinverkeer rondom Schiphol was al gehinderd doordat eerder vanavond een winkeldief de spoortunnel was ingerend. Hij is aangehouden door de Koninklijke Marechaussee. Volgens de spoorbeheerder heeft dit in ieder geval niks te maken met de storing van nu.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons