Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) vr 02 maart 2018, 16:22

Waarschuwing voor (engelstalige) klusjesmannen

Laatst bijgewerkt: zondag 11:23 uur

HILVERSUM – De afgelopen weken zijn er rondom Hilversum weer verschillende meldingen gedaan over engelstalige klusjesmannen uit Groot Brittannië of Ierland die aanbellen om, soms op onaangename wijze, aan te dringen op het gebruik van hun diensten als klusjesman (betreft een landelijk fenomeen waar wij al eerder voor gewaarschuwd hebben). Deze mannen rijden veelal in witte bedrijfsbusjes met een kenteken uit Groot Britannië of Ierland.

Regelmatig wordt er aangegeven dat er sprake is van achterstallig onderhoud en/of gebreken die, naar de mening van deze klusjesmannen, spoedige reparatie vereisen en die zij natuurlijk graag uitvoeren. Ophogen van de oprit of het reinigen van de gevel zijn ook werkzaamheden die op de lijst staan van noodzakelijk uit te voeren werkzaamheden. De politie raadt het af om zaken met deze klusjesmannen te doen!

Hoge rekening volgt
In veel gevallen wordt de uitvoering van de eerste klus voor een laag bedrag aangeboden, gaandeweg worden echter steeds meer gebreken en achterstanden ontdekt. De klusjesmannen dringen er op aan ook deze direct te repareren, met uiteraard daaraan gekoppeld een extra – en dit keer hoge – rekening.

Bij inning van die aanzienlijke bedragen willen de mannen nog wel eens intimiderend en dreigend optreden. Oplopend tot bedragen van honderden en soms zelfs duizenden euro’s zijn overbodige reparaties uitgevoerd of waren de verrichte werkzaamheden minimaal. Bij ontdekking daarvan zijn de klusjesmannen inmiddels zonder taal noch teken uit het zicht verdwenen.

Juridische aanpak lastig
In sommige gevallen gaat het aantoonbaar om intimidatie of oplichting. Met deze cases kan de politie actief aan de slag. In veel andere gevallen heeft opdrachtgever echter weliswaar ervaren opgelicht te zijn, maar is het in juridische zin een zogenoemd civiel geschil, die eventueel voor een civiele rechter moet komen, hetgeen vaak gecompliceerd is.

De politie raadt daarom aan om geen opdrachten aan onbekende klusjesmannen te verstrekken die zich spontaan bij u melden. Beter is het om eerst te (laten) onderzoeken of de genoemde werkzaamheden wel echt nodig zijn. Schakel daarvoor een erkend bedrijf in. Vooraf schriftelijke afspraken maken over de te verrichten werkzaamheden alsmede over de prijs voorkomen problemen achteraf.

Advies politie
Staan er plotseling klusjesmannen aan de deur en voelt u het nodige wantrouwen opkomen, belt u dan onmiddellijk de politie. Noteer de signalementen van de personen en eventueel de gegevens van het voertuig waarin de klusjesmannen rijden. De politie reageert direct op meldingen over deze klusjesmannen en controleren bovendien regelmatig busjes met een Iers of Brits kenteken. De politie wilt op die manier een beeld krijgen van de Engelstalige klusjesmannen die rondrijden in uw regio. Bent u toch met hen in zee gegaan en voelt u zich opgelicht of geïntimideerd meldt u zich dan ook bij de politie. Niet alleen kan er worden bezien op welke wijze u verhaal kunt halen, ook kunt u informatie verstrekken waarmee andere buurtbewoners weer kunnen worden gewaarschuwd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.