Redactie 112 0 reactie(s) ma 04 december 2017, 17:38

Hilversumse ’20 euro man’ blijft vast tot zitting

Laatste update: 22 aug 2021 11:22 uur

HILVERSUM – De 30-jarige man die de afgelopen maanden in Hilversum en omgeving voor onrust zorgde vanwege oplichtingen, zit vast tot de inhoudelijke zitting op 15 januari 2018.

De man die in de regio bekend is komen te staan als de ’20 euro man’ wordt ervan verdacht in de maanden september en oktober in Hilversum diverse personen te hebben opgelicht. Hij maakte ze geld afhandig door zielige verhalen op te hangen en zich anders voor te doen dan wie hij is. Het ging steeds om relatief kleine bedragen, vaak vroeg hij om 20 euro om een treinkaartje te kopen. Naast deze ‘voorschotfraude’ wordt de man verdacht van diefstal van lege kratjes bier in november.

Op 14 november waarschuwde de politie officieel voor de man en deed de oproep 112 te bellen als hij weer actief was. Op 17 november is de man aangehouden. Vorige week heeft de officier van justitie gevorderd het voorarrest van de man te verlengen met zestig dagen. De rechtbank heeft dit toegestaan. De inhoudelijke zitting is gepland voor 15 januari om 15.30 uur bij de meervoudige kamer van de Rechtbank Midden-Nederland. Op de tenlastelegging staan vier voltooide oplichtingen in Hilversum en de diefstal van de kratjes bier in Maartensdijk.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons