Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) ma 04 december 2017, 17:38

Hilversumse ’20 euro man’ blijft vast tot zitting

Laatst bijgewerkt: zondag 11:22 uur

HILVERSUM – De 30-jarige man die de afgelopen maanden in Hilversum en omgeving voor onrust zorgde vanwege oplichtingen, zit vast tot de inhoudelijke zitting op 15 januari 2018.

De man die in de regio bekend is komen te staan als de ’20 euro man’ wordt ervan verdacht in de maanden september en oktober in Hilversum diverse personen te hebben opgelicht. Hij maakte ze geld afhandig door zielige verhalen op te hangen en zich anders voor te doen dan wie hij is. Het ging steeds om relatief kleine bedragen, vaak vroeg hij om 20 euro om een treinkaartje te kopen. Naast deze ‘voorschotfraude’ wordt de man verdacht van diefstal van lege kratjes bier in november.

Op 14 november waarschuwde de politie officieel voor de man en deed de oproep 112 te bellen als hij weer actief was. Op 17 november is de man aangehouden. Vorige week heeft de officier van justitie gevorderd het voorarrest van de man te verlengen met zestig dagen. De rechtbank heeft dit toegestaan. De inhoudelijke zitting is gepland voor 15 januari om 15.30 uur bij de meervoudige kamer van de Rechtbank Midden-Nederland. Op de tenlastelegging staan vier voltooide oplichtingen in Hilversum en de diefstal van de kratjes bier in Maartensdijk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.