Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 10 januari 2017, 16:33

In Opsporing Verzocht; dood Martien van der Meijs

Laatst bijgewerkt: zondag 11:18 uur

HILVERSUM – Het cold case-team midden Nederland vraagt opnieuw aandacht voor de dood van Martien van der Meijs. Aanleiding is recent binnengekomen informatie.

In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 januari 2002 werd vlakbij zijn huis, aan de Admiraal de Ruyterlaan in Hilversum, de toen 72-jarige Martien van der Meijs doodgestoken. Martien liet rond 00.40 uur zijn hondje uit. Eenmaal terug bij zijn woning werd hij om nog onbekende reden door een man met een mes gestoken. Niet veel later overleed het slachtoffer aan zijn verwondingen.

Recente informatie
De politie heeft zeer recent informatie binnengekregen over de mogelijke dader. Meneer Van der Meijs zou zijn doodgestoken door een Marokkaanse man die in 2002 in Hilversum woonde.

Beloning
Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in deze zaak. De politie hoopt op nieuwe tips voor deze coldcase.

De zaak van Martien van der Meijs zal op dinsdagavond 10 januari worden uitgezonden in Opsporing Verzocht, 20.30 uur, NPO 1.

Cold Case-teams
Cold case-teams van de politie zijn in 2017 een offensief gestart om een groot aantal cold case-zaken samen met het publiek te gaan oplossen. Een van de initiatieven is een cold case-kalender waarop 52 cold case-zaken staan beschreven.Die kalender wordt bij wijze van proef in vijf penitentiaire inrichtingen verspreid. De teams hopen dat de weekkalender leidt tot nieuwe tips over de misdrijven. Verder staan de 52 zaken op politie.nl en zal er met grote regelmaat een zaak behandeld worden in Opsporing Verzocht. Ook verschijnt dit jaar bij SBS 6 een 6-delige serie waarin telkens een cold case onder de aandacht wordt gebracht.

Wie informatie heeft over een cold case kan die op de volgende manieren delen: mail naar [email protected], bel met de opsporingstiplijn op 0800-6070, bel vertrouwelijk met Team Nationale Inlichtingen (TNI) op 079-3458999 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.