Redactie 112 0 reactie(s) do 29 december 2016, 17:46

Illegaal vuurwerk aangetroffen in opslagruimte Zuiderloswal

Laatste update: 22 aug 2021 11:18 uur

HILVERSUM – Woensdagmiddag 28 december werd in een opslagruimte aan de Zuiderloswal illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een onderzoek is ingesteld.

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie rond een opslagruimte aan de Zuiderloswal. Agenten stelden een onderzoek in en vonden illegaal vuurwerk in de aangegeven ruimte. Het vuurwerk bestond uit 156 stuks illegale Cobra 6 en er lag een aantal lege dozen. Dit werd allemaal in beslag genomen. Een onderzoek naar het vuurwerk is ingesteld.

Levensgevaarlijk
De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk en mensen die legaal vuurwerk op een verkeerde manier gebruiken. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen. Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is! Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag creëert extra veiligheidsrisico’s.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons