Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 29 november 2016, 16:54

Controles tegen mobiel banditisme in Gooi en Vechtstreek

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:18 uur

HILVERSUM – Op donderdag 24 en vrijdag 25 november vonden er in Hilversum en Naarden controles plaats gericht op mobiel banditisme. De controles maakten onderdeel uit van de landelijke actie Trivium.

TRIVIUM is een actie van de Nederlandse politie, Europol en andere Europese politie-eenheden die gericht is op de aanpak van zogenaamd mobiel banditisme. Elk half jaar wordt deze actie in heel Nederland georganiseerd. Met interventies op de verkeersstromen, zowel landelijk als lokaal, worden rondtrekkende criminele groepen die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij bestreden. Mobiel banditisme hoort tot de High Impact Crimes en de aanpak daarvan heeft de hoogste prioriteit bij de politie.

Resultaten Hilversum van donderdag 24 november
De controle vond plaats tussen 14.00 en 22.00 uur aan het Collosseum in Hilversum. Ruim 20.000 voertuigen die over de A27 reden passeerden een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) voertuig. Naast deze voertuigen, haalden onder andere motorrijders van de politie ook nog voertuigen naar de controleplek waarvan bleek dat er iets aan het voertuig mankeerde of de bestuurder opvallend gedrag vertoonde. In totaal werden 70 voertuigen gecontroleerd waarvan 54 naar voren waren gekomen door de ANPR. Er werden 22 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor het niet handsfree bellen, geen goede verlichting en voor het niet dragen van een gordel. In totaal werd er voor ongeveer € 2500 aan openstaande boetes geïnd. Eén bestuurder kon de boete niet betalen en de auto werd in beslag genomen.

Resultaten Naarden van vrijdag 25 november
De controle vond plaats tussen 14.00 en 22.00 uur aan de Amsterdamsestraatweg. Voertuigen die over de A1 reden werden onder andere gescand via de ANPR. In totaal ging dat om 52.700 voertuigen waarbij er 125 hits naar voren kwamen. Naast deze voertuigen, haalden onder andere motorrijders van de politie ook nog voertuigen naar de controleplek waarvan bleek dat er iets aan het voertuig mankeerde of de bestuurder opvallend gedrag vertoonde. Vanuit de politie werden er 21 bekeuringen geschreven, onder andere voor niet handsfree bellen, mankementen aan het voertuig en voor het bij zich hebben van inbrekerswerktuig. Eén persoon werd aangehouden die niet wilde stoppen voor een stopteken. Hij bleek nog een boete van ruim € 4.000 open te hebben staan en bovendien geen rijbewijs te hebben. Er werd één voertuig in beslag genomen dat geen kentekenplaten had. Ook werd er voor ruim € 13.000 aan openstaande boetes geïnd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.