Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 01 november 2016, 16:47

Woninginbraken Gooi en Vechtstreek

Laatst bijgewerkt: zondag 11:17 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – – Veel hoekwoningen doelwit, inbrekers komen binnen door het openbreken van een raam en de buit bestond voor merendeel uit sieraden en laptops .

Inbraken per gemeente in de maand oktober
Blaricum: 4 inbraken, 4 pogingen
Gooise Meren: Bussum: 5 inbraken, 4 pogingen
Naarden: 6 inbraken, geen pogingen
Muiden: 2 inbraken, geen pogingen
Hilversum: 13 inbraken, 2 pogingen
Huizen: 12 inbraken, 6 pogingen
Laren: 4 inbraken, 2 pogingen
Weesp: 6 inbraken, 1 poging
Wijdemeren: Kortenhoef: 2 inbraken, geen pogingen
Loosdrecht: 3 inbraken, geen pogingen

Hoekwoningen
Opvallend veel hoekwoningen waren het doelwit bij de woninginbrekers. Gebruik daarom in donkere uren de verlichting bij uw toegangsdeuren en zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken in met name voor- en zijtuinen. De combinatie van zicht, verlichting en inbraak werend hang- en sluitwerk maakt dat de kans op een inbraak kleiner en de kans op ontdekking groter.

Methode van inbreken: openbreken/forceren raam
De meeste woningen werden betreden door het openbreken of forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Met inbraak werend hang- en sluitwerk volgens de PKVW-norm wordt het de inbreker al een stuk moeilijker gemaakt en heeft hij langer werk om binnen te komen. Dat vindt hij vervelend, want het vergroot de kans dat hij op heterdaad wordt betrapt. Als extra maatregel (bovenop het genoemde hang- en sluitwerk) kunt u het plaatsen van een anti-inbraakstrip overwegen.

DNA van een sieraad
Afgelopen maand vormden sieraden merendeel de buit bij de woninginbraken. Met de juiste benaming, aangevuld met beschrijvingen van het materiaal, de sluiting, versiering, bijzonderheden als een ingegraveerde tekst én natuurlijk een foto, maakt u een uniek ‘DNA-profiel’ van uw sieraad. Geef dit profiel bij de aangifte door. De politie kan dan gericht zoeken en uw sieraden bij aantreffen herkennen en terugbezorgen.

Wijkagent Bussum geeft preventieadvies in zijn wijk
Donderdagavond 27 oktober trok wijkagent Bart Weijermans, samen met een bewoner, zijn wijk in om bewoners attent te maken op het risico dat zij lopen op woninginbraak. Veel bewoners waren thuis. Maar degene die niet thuis waren hadden de woning volledig donker achterlaten, waardoor het voor een inbreker wel heel makkelijk gemaakt wordt. Houdt hier rekening mee bij vertrek en denk bijvoorbeeld aan het instellen van tijdklokken op lampen.

Nog een advies van de wijkagent: Let op! Geen buit achter de ruit! Zorg ervoor dat er geen laptops, tablets en mobiele telefoons zichtbaar zijn achter het raam. De gelegenheidsinbreker gaat altijd voor de snelle buit.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.