Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 september 2016, 15:20

Verdachte insluiping aangehouden na DNA-hit

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:17 uur

HILVERSUM – De politie heeft op donderdag 22 september 2016 een 16-jarige jongen uit Hilversum aangehouden op verdenking van de diefstal uit een woning aan de Vd Sande Bakhuyzenstraat op 25 oktober 2015.

Open raam
In de nacht van 24 op 25 oktober 2015 toen de bewoners van een huis aan de Vd Sande Bakhuyzenstraat in Hilversum lagen te slapen, zag de verdachte kennelijk zijn kans schoon. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om ongemerkt door een open raam de woning binnen te komen en er met waardevolle goederen van de bewoners vandoor te gaan.

DNA-hit
De bewoners bemerkten de diefstal pas toen ze ’s morgens op waren gestaan en deden aangifte bij de politie. De politie stelde een onderzoek in en stelde sporen veilig, waaronder DNA van de verdachte. Maar zijn DNA zat toen nog niet in de DNA-bank. Pas toen zijn DNA eind augustus 2016 in de DNA-bank werd opgenomen naar aanleiding van een veroordeling wegens een ander strafbaar feit, kon de recherche de zaak oplossen.

Aanhouding
De verdachte werd in zijn woning aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar kreeg hij een proces-verbaal. Hij mag de behandeling van zijn zaak door het Openbaar Ministerie in vrijheid afwachten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.