Redactie 112 0 reactie(s) zo 07 augustus 2016, 15:12

Politiehond grijpt velgendief

Laatste update: 22 aug 2021 11:16 uur

EDE – Agenten hebben zaterdagnacht met behulp van een politiehond op de Neonstraat een 31-jarige man uit Bussum aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij, mogelijk met een mededader, meerdere velgen en banden van nieuwe auto’s had verwijderd en klaargezet om mee te nemen.

Beveiligingsmedewerkers hadden twee mannen zien wegrennen bij een garagebedrijf. Toen ze het bedrijf gingen controleren, zagen ze meerdere complete sets nieuwe velgen en banden buiten het hek liggen. Tevens zagen ze een aantal nieuwe auto’s waarvan de velgen waren verwijderd. Gewaarschuwde agenten gingen in de omgeving op zoek naar de verdachten. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een politiehond.

Meerdere keren werden de verdachten aangeroepen om tevoorschijn te komen omdat de hond zou worden ingezet. Er meldden zich geen verdachten. Vervolgens ging de aangelijnde hond op zoek in een nabijgelegen rietkraag.

De hond had al snel ‘beet’. Hij had een arm te pakken van de 31-jarige man. Hij is aangehouden.

In de omgeving troffen de politiemensen een gehuurd bestelbusje aan. Daarin werden nog eens acht velgen met banden aangetroffen.

De politie is nog op zoek naar medeverdachten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons