Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 27 juli 2016, 16:16

Wees alert tijdens vakantietijd!

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:16 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – Veel inbraken bij vakantiegangers! En let op stokjes en blaadjes tussen de deur.

De afgelopen week werd er 22 keer ingebroken in de regio Gooi en Vechtstreek. Bij 10 inbraken of poging daartoe waren de bewoners met vakantie. Gaat u nog met vakantie? Neem de volgende preventietips dan eens door. Volle brievenbussen, gesloten gordijnen en ’s avonds geen verlichting zijn tekenen voor inbrekers om hun slag te slaan. Maak het inbrekers dus zo moeilijk mogelijk! Zorg ervoor dat een bekende de post regelmatig weghaalt en eventueel het gras maait. Zet een tijdschakelaar op uw lampen, zodat de lampen ook tijdens uw afwezigheid aan en uit gaan. Sociale controle is erg belangrijk. Laat het uw vertrouwde buren weten wanneer u op vakantie gaat, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Mochten zij een verdachte situatie zien, dan kunnen zij direct de politie via 1-1-2 bellen.

Dagje weg? Deur op slot
Bij drie inbraken werd de woning betreden door een openstaande deur of raam. Deze staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen.

Stokje of blaadje tussen de deur? Wees alert op het voor verkennen van woninginbrekers
De politie heeft meerdere meldingen gekregen van inwoners uit Huizen en Hilversum dat zij een stokje of blaadje tussen de deur hebben gevonden. Deze voorbereidingsmethode komt elk jaar weer terug. De inbreker doet een stokje of blaadje tussen de deur of soms een cocktailprikkel in het sleutelgat om zo te zien of de bewoners met vakantie zijn. Wees hier alert op. Check ook de woning van uw buren op deze signalen. Wanneer u dit ziet, neem contact op met de politie, zodat zij hier actie op kunnen ondernemen.

Breng uw waardevolle eigendommen elders onder
Deze week bestond de buit vooral uit sieraden, tablets en contant geld. De meeste inbrekers gaan vaak voor deze ‘kleine buit’. Gaat u met vakantie? Dan raden wij u aan uw waardevolle eigendommen ergens anders onder te brengen.

Registreer uw eigendommen
De kans op succesvolle opsporing van woninginbrekers, dieven en helers wordt vergroot als mensen hun waardevolle spullen registreren. Als aangevers bij de aangifte direct een lijst met de unieke serienummers van bijvoorbeeld apparatuur en foto’s van sieraden kunnen geven, kan de politie gevonden buit sneller koppelen aan de rechtmatige eigenaar, maar het geeft vaak ook aanwijzingen naar het spoor van de dader(s). Een hulpmiddel voor het snel en makkelijk registreren van eigendommen is verwerkt in de app ‘stop heling’. Met deze app kan ook via het invoeren van serienummers gecontroleerd worden of aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U kunt de serienummers van uw apparaten ook gewoon noteren op papier en dit bewaren.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.