Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 13 juli 2016, 15:43

Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar straatroven

Laatst bijgewerkt: zondag 11:16 uur

HILVERSUM – De politie heeft zes mannen aangehouden in een onderzoek naar straatroven. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij vijf straatroven en één poging in Bussum en één straatroof in Hilversum.

Onderzoek
De recherche startte een onderzoek nadat er in de periode tussen februari 2016 en mei 2016 een aantal straatroven gepleegd waren in Bussum en Hilversum. Er was een vermoeden dat de straatroven gepleegd werden door een vaste groep. Er waren veel overeenkomsten in de opgegeven signalementen en de manier hoe de slachtoffers van hun spullen werden beroofd.

Straatroven in Bussum en Hilversum
Begin februari werden op één avond drie personen slachtoffer van een straatroof en er was één poging. De incidenten vonden plaats op het Veerplein en op de Burgemeester St. Jacobslaan. Er werden door de daders jassen, een tas en een portemonnee buit gemaakt. Eind februari werd op de Meerweg een man beroofd van zijn telefoon en handschoenen. Hierna was het even rustig in Bussum. Maar in mei werden weer twee personen beroofd van een laptop en een telefoon. Deze keer op de Luitgardeweg in Hilversum en op het perron van station Bussum-Zuid. In alle gevallen ging het om een groep jongeren die altijd eerst het slachtoffer een vraag stelde, zoals ‘heb je een sigaret’? Hierna werd het slachtoffer onder dreiging met geweld of soms met fysiek geweld van hun spullen beroofd.

Aanhoudingen
Rechercheurs van het overvallen en straatroofteam van de politie in het district Gooi en Vechtstreek heeft naar aanleiding van deze genoemde straatroven intensief onderzoek gedaan. In dat onderzoek kwamen zes mannen naar voren. De zes konden in de afgelopen weken worden aangehouden. Ze variëren in de leeftijd van 15 jaar tot 19 jaar en komen uit Weesp, Almere en Naarden.

Bij de aanhouding werden onder andere telefoons in beslag genomen voor verder onderzoek. Eén van de verdachten was in het bezit van de telefoon die in mei op het station Bussum-Zuid werd weggenomen. Vijf verdachten zijn voorgeleid en zullen op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter-commissaris. Een verdachte zit nog vast. Het onderzoek wordt binnenkort afgerond.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.