Redactie 112 0 reactie(s) di 12 juli 2016, 16:51

Inval op twee adressen tijdens hennepruimdag

Laatste update: 22 aug 2021 11:16 uur

HILVERSUM – Tijdens een hennepruimdag in Hilversum deden politieagenten dinsdag 12 juli een inval op twee adressen in de woonplaats. Op de Nieuwe Havenweg en de Dorsmanstraat werden hennepkwekerijen aangetroffen. Eén verdachte werd aangehouden.

Op de Nieuwe Havenweg werden in een bedrijfspand drie ruimtes aangetroffen met kwekerij. In twee van de ruimtes waren de hennepplanten al geknipt. In een derde ruimte troffen agenten ruim 600 stekjes aan. In dit gebouw, op andere nummers, was de politie al eerder (16 juni) geweest, toen werden daar twee hennepkwekerijen geruimd. Deze keer waren de kwekerijen achter een muur verstopt. Een ruimploeg heeft de aangetroffen spullen geruimd en vernietigd. Op deze locatie werden geen verdachten aangetroffen.

Tweede locatie

Later in de ochtend gingen politieagenten langs op de Dorsmansraat. Daar werden 48 hennepplanten aangetroffen en een 33-jarige bewoner opgepakt. De geschatte straatwaarde van deze kleine plantage loopt op naar ongeveer 5000 euro.

Ontneming

De recherche vermoedt dat op beide adressen meerdere oogsten zijn geweest. Als dat het geval is, zal de opbrengst van die oogsten teruggevorderd worden en kan er beslag gelegd worden op waardevolle bezittingen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons