Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 06 juli 2016, 16:11

Inbreker aangehouden op dak bij de Zeverijnflat

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:16 uur

HILVERSUM – Agenten hielden donderdagavond 16 juni 2016 twee woninginbrekers aan nadat een alerte buurtbewoner een verdachte situatie meldde.

Rond 03.15 uur kwam de melding van een mogelijke inbraak op de Hermelijnlaan. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen twee mannen in een tuin van een woning. Bij het zien van de agenten gingen de verdachten er vandoor. Al snel kon één van de verdachten worden aangehouden in de tuin van een nabijgelegen woning. De tweede verdachte werd na een korte achtervolging te voet aangehouden op een dak bij de Zeverijnflat. Het gaat om een 21-jarige man uit Den Haag en een 24-jarige man van wie de woonplaats onbekend is.

Na de aanhouding werd een onderzoek ingesteld in de omgeving van de Hermelijnlaan. Er bleek te zijn ingebroken in een woning door het forceren van een raam.

Getuigenoproep
De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak en de verdachten. Getuigen die iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Hermelijnlaan wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Hilversum via 0900-8844. Als u zich liever anoniem meldt, dan kunt u dat doen via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en Betecom.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.