Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 15 juni 2016, 16:35

Heeft u een hond? Doe dan mee aan Waaks!

Laatst bijgewerkt: zondag 11:16 uur

HILVERSUM – Hondenbezitters zijn vaak op straat en kennen daardoor hun buurt goed. Daarom vragen wij u als hondenbezitter in de gemeente Hilversum, Wijdemeren of Gooise Meren om ogen en oren voor de politie te zijn door verdachte en ongewone situaties (telefonisch) te melden.

Als hondenbezitter hoort u bij een bijzondere groep inwoners. U laat elke dag de hond uit bij u in de wijk. U loopt meestal vaste rondjes en omdat u zo vertrouwd bent met uw eigen omgeving, vallen afwijkende situaties u snel op. Denk aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen of verdachte personen die rondhangen op straat.

Hoe werkt Waaks?
Bij het project Waaks! vragen politie en gemeente hondenbezitters om samen te zorgen voor meer veiligheid. Als hondeneigenaar let u extra goed op tijdens het uitlaatrondje in uw buurt. Om verdacht gedrag en verdachte situaties te leren herkennen, bieden gemeente en politie een voorlichtingsavond met een clinic ‘signaleren en observeren’ aan.

Clinic ‘signaleren en observeren’
Tijdens de clinic geven politie en gemeente meer uitleg over het project. U wordt meegenomen in de geheimen van het signaleren, opsporen en herkennen van verdachte situaties. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Meedoen is vrijwillig.

Data en aanmelden inwoners Gooise Meren
* donderdag 30 juni: 19.00 – 21.00 uur in Naarden
* vrijdag 1 juli: 19.00 – 21.00 uur in Bussum
* zaterdag 2 juli: 19.00 – 21.00 uur in Muiden

De definitieve tijden en de locaties van de clinics krijgt u bij de bevestiging van uw deelname. Per locatie is er plek voor twintig deelnemers. Hiervoor geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

U kunt zich aanmelden voor Waaks! door een mail te sturen naar [email protected], o.v.v. aanmelding Waaks! Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Geef ook aan of u mee wilt doen aan de clinic. Na uw aanmelding bellen wij u voor het maken van nadere afspraken.

Data en aanmelden inwoners Wijdemeren
* 21 juni 2016, 19:00 – 21:00 uur: politiebureau Loosdrecht, Nieuw-Loosdrechtsedijk 2, Loosdrecht
* 22 juni 2016,19:00 – 21:00 uur: brandweerkazerne ‘s-Gravenland, Eslaan 2a, Kortenhoef
* 23 juni 2016,19:00 – 21:00 uur: brandweerkazernekazerne Nederhorst den Berg, Blijklaan 1a, Nederhorst den Berg

U kunt zich aanmelden via [email protected] o.v.v. ‘Waaks!’. U mailt uw naam en adres en u geeft aan bij welke clinic u aanwezig wilt zijn. Dit kan tot 18 juni 2016. Uw gegevens worden alleen gebruikt om te inventariseren wie meedoen en om u op de hoogte te houden.

Data en aanmelden inwoners Hilversum
* donderdag 30 juni 2016: 19.30 – 21.30 uur
* vrijdag 1 juli 2016 : 13.00 – 14.30 uur

U kunt u aanmelden via het digitale aanmeldformulier.Uw aanmelding komt dan terecht bij team Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Hilversum. Uw gegevens worden alleen gebruikt om te inventariseren wie meedoen en om u verder te kunnen informeren over de voortgang van het project Waaks!.

Geen hondenbezitter en toch in actie tegen criminaliteit
Waaks! is voor hondenbezitters. Wilt u graag ook in actie komen tegen criminaliteit!? Kijk dan eens op onze gemeentepagina – burgerparticipatie en neem ook eens een kijkje op www.geefinbrekersgeenkans.nl. Of meld u aan als deelnemer bij een van de Whatsapp-groepen in uw buurt. Ga hiervoor naar www.wabp.nl. Samen kunnen we de strijd aan tegen criminaliteit.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.