Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) za 30 april 2016, 16:57

Rookmelder redt leven bewoner Bakkerstraat

Laatst bijgewerkt: zondag 11:16 uur

HILVERSUM – Op zaterdag 30 april 2016, omstreeks 02:05 uur, kregen de hulpdiensten de melding: ‘woningbrand aan de Bakkerstraat te Hilversum’. De bewoner zou niet meer in staat zijn om de woning zelfstandig te verlaten, aangezien de brandhaard beneden was en er inmiddels al veel rookontwikkeling in de woning was ontstaan.

De bewoner is door het snelle optreden van de brandweer zonder letsel uit de woning bevrijd.

Later bleek de brand te zijn ontstaan in een droger die vermoedelijk te heet is geworden en hierdoor in brand is gevlogen. Door de rookmelders in de woning, konden de hulpdiensten tijdig worden gealarmeerd en is erger voorkomen.

Rookmelders redden levens!
In een huis waar werkende rookmelders hangen, heeft u 100% meer kans om een woningbrand te overleven. Rookmelders waarschuwen u razendsnel bij brand, ook wanneer u slaapt. Tijdens uw slaap kunt u namelijk nog wel horen, maar is uw reukvermogen uitgeschakeld. Bovendien komt er bij vuur koolmonoxide vrij waardoor u dieper slaapt.

Een klein beetje rook – dat u dus niet zult ruiken – is voor een rookmelder al voldoende om een luid piepend alarm te doen afgaan. Een klein beginnend brandje kan binnen 5 minuten uitgroeien tot een grote uitslaande brand. Naast het vuur schuilt het gevaar ook in de rook. De rook is heet, zorgt dat u niets meer ziet (en dus ook snel de weg kwijt bent) en is verstikkend.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.