Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) do 18 februari 2016, 16:06

Succesvolle inzet lokfietsen bij station Hilversum

Laatst bijgewerkt: zondag 11:15 uur

HILVERSUM – In de strijd tegen fietsendiefstal bij het station Hilversum maakt de politie sinds enige tijd gebruik van lokfietsen. Met succes, want de afgelopen maand werden al zeker vier verdachten aangehouden.

Op 28 januari werd twee keer een lokfiets gestolen. Een 15-jarige jongen uit Hilversum kon worden aangehouden, net als een 19-jarige Hilversummer. De laatste bekende daarnaast nog eens drie fietsen gestolen te hebben. Op 4 februari werd een lokfiets meegenomen waarna een 35-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) kon worden aangehouden. Op 15 februari was het weer raak en werd een 15-jarige jongen uit Blaricum aangehouden.

Lokfietsen
Fietsendiefstal is de meest voorkomende vorm van criminaliteit in Nederland. Bij de aanpak van fietsendiefstal zet de politie het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden. De politie Hilversum zal de lokfiets in blijven zetten in de toekomst.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.