Redactie 112 0 reactie(s) wo 10 februari 2016, 16:07

Koninklijke onderscheiding voor Piet van der Zwaan uit Blaricum

Laatste update: 22 aug 2021 11:15 uur

BLARICUM – Piet van der Zwaan begon pas laat als brandweerman, namelijk toen hij veertig was. Nu na 20 jaar houdt hij het voor gezien bij de brandweer en kreeg naast zijn brandweerkruisje voor 20 jaar in dienst ook de koninklijke onderscheiding opgespeld.

Onderscheiding
Lambert Borsen en Lambert de Vos kregen ook een onderscheiding als vrijwilligers bij de brandweer. Zij zijn 30 jaar in dienst. Cees van den Brink en Loe van der Borgh kregen hun onderscheiding voor 12,5 jaar als vrijwillige brandweerman.

Tijdens de officiële middag werden ook de certificaten en diploma’s uitgereikt die de brandweervrijwilligers hebben behaald. Veel van hen kregen ook het certificaat veiligheidsfunctionaris rietteam.

Tijdens de bijeenkomst liet postcommandant Hans van Riet weten dat het korps in 2015 161 meldingen kreeg te verwerken. Hiervan waren er 39 buiten Blaricum, maar wel in de regio, om bijstand te verlenen.

Vrijwillige brandweerman Piet van der Zwaan is koninklijk onderscheiden door burgemeester Joan de Zwart-Bloch. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse officiële bijeenkomst van de brandweer in Blaricum.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons