Logo 112Hilversum

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 08 februari 2016, 15:49

Oefening politie in Hilversum succesvol

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:15 uur

HILVERSUM – Vrijdagavond 5 februari heeft de politie in Hilversum een heterdaadoefening gehouden. Daarbij zijn twee ‘verdachten’ aangehouden. Inwoners van Hilversum deden actief met de oefening mee.

De oefening begon in de avond met een melding dat er op de Simon Stevinweg inbrekers gezien waren. Direct werden de agenten op straat, die niet van te voren wisten waar en wanneer de oefening plaats zou vinden, door de meldkamer daar naar toe gedirigeerd. Nadat de eerste politieauto ter plaatse was, gingen de twee inbrekers, gespeeld door agenten in burger, er vandoor de wijk in. De meldkamer startte een Burgernetactie en riep de hulp in van bewoners. Het was opvallend dat veel inwoners tijdens de oefening de hond gingen uitlaten of spontaan mee hielpen met zoeken. Na de zoekactie in de wijk konden de twee verdachten worden aangehouden.

Oefening baart kunst
De politie is tevreden over de oefening. Door regelmatig werksituaties te oefenen, zullen werkelijke heterdaad opsporingsacties beter verlopen. Ook maakt het de inwoners weer alert op verdachte situaties en personen. Het bellen van 112 verhoogt de kans om een inbreker op heterdaad aan te houden.

De politie bedankt de inwoners van Hilversum voor hun medewerking.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.