Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) do 28 januari 2016, 16:38

Duo opgepakt voor babbeltrucs

Laatst bijgewerkt: zondag 11:15 uur

BUSSUM – Woensdag 27 januari hield de recherche van district Gooi en Vechtstreek twee verdachten aan op verdenking van twee babbeltrucs in Bussum. Beide verdachten worden ook in verband gebracht met een babbeltruc in Groningen.

Woensdag 28 oktober 2015 werden op de Iepenlaan in Bussum een 87-jarige bewoonster en een 96-jarige bewoonster het slachtoffer van een babbeltruc. Bij beide hoogbejaarde dames werd er aangebeld door een jongeman en een jonge vrouw met de vraag of ze een glaasje water mochten. De hulpvaardige slachtoffers laten de twee binnen. Nadat het tweetal weer vertrokken was, kwamen de bewoners erachter dat hun sieraden waren verdwenen.

Onderzoek
De recherche startte direct een onderzoek. Er werd onder meer een buurtonderzoek ingesteld, camerabeelden uitgekeken en een sporenonderzoek gedaan. Deze acties leidde naar een 25-jarige vrouw uit Bunnik en een 21-jarige man uit Vleuten. Uit het politiesysteem bleek ook dat er in Groningen een babbeltruc-zaak loopt waarbij deze verdachten ook in beeld kwamen.

Onderzoek gaat verder
Beide verdachten zijn woensdagochtend in hun woning aangehouden voor diefstal uit woning en ingesloten voor verhoor. De recherche zet het onderzoek voort en sluit niet uit dat er nog meer aangiften in verband met de twee verdachten kunnen worden gebracht.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.