Redactie 112 0 reactie(s) do 21 januari 2016, 16:42

Fietsster zwaargewond bij aanrijding met vrachtwagen

Laatste update: 22 aug 2021 11:15 uur

HUIZEN – Op de Bestevaer is woensdagmiddag een fietsster zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen. De vrachtwagenchauffeur, een 62-jarige man, werd op verdenking van verkeersongeval met letsel door schuld aangehouden.

Het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Blaricum, fietste op de rotonde tussen de Bestevaer en Ambachtsweg in de richting van de Machineweg. Op hetzelfde moment reed de vrachtwagenchauffeur over de Ambachtsweg in de richting van de Zuiderzee. Op de rotonde heeft de man vermoedelijk de fietsster, die rechts op het fietspad reed over het hoofd gezien en geschept. Eén van de getuigen die het ongeval heeft zien gebeuren is achter de vrachtwagenchauffeur gereden, doordat de man doorreed. Op de Zuiderzee haalde de getuige de vrachtwagen en zette zijn auto dwars op de weg, zodat de chauffeur moest stoppen. Hij verklaarde later dat hij niet heeft doorgehad dat hij een aanrijding had veroorzaakt.

Het slachtoffer werd met zwaar beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Medewerkers van de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) hebben ter plaatse het ongeval nader onderzocht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons