Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) vr 18 december 2015, 16:12

Achtste verdachte gewelddadige inbraak opgepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 11:14 uur

WOUDENBERG – Op zondag 13 december heeft de politie in Hilversum een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal met geweld in Woudenberg. Op 11 november werden hiervoor tijdens een actie al zeven verdachten aangehouden.

Vast
Het woninginbrakenteam in Zeist hield op die woensdag 11 november zeven verdachten in de leeftijd van 22 t/m 34 jaar uit Bussum, Hilversum en Weesp aan voor een reeks woning- en bedrijfsinbraken. Deze verdachten werden op vrijdag 13 november voorgeleid bij de rechter-commissaris in Lelystad. Zes van hen zitten nog altijd vast. De heengezonden persoon blijft verdachte in het onderzoek.

Hoofdwond
Aanleiding voor de aanhoudingsactie op 11 november was een woninginbraak in Woudenberg op 1 april 2015. Hier werden op de Koningin Wilhelminalaan inbrekers overlopen door de bewoner en een buurman. Deze mannen zetten de achtervolging in. Eén van de inbrekers sloeg daarop de behulpzame buurman. Hierop moesten zij de achtervolging staken en moest de buurman van de aangever zich laten behandelen aan een hoofdwond. Uit de woning bleken onder andere sieraden gestolen. De daders lieten bij hun vlucht spullen achter. Deze goederen en aanvullend sporenonderzoek waren aanleiding voor de start van een uitgebreid onderzoek. De 21-jarige man die op 13 december werd aangehouden, wordt verdacht van mishandeling van de behulpzame buurman.

Verdenkingen
Op basis van de onderzoeksresultaten verdenkt het onderzoeksteam de verdachten van het plegen van tenminste negen woninginbraken in Bussum, Hilversum, Weesp, Hollandsche Rading en Hoornaar(Zuid-Holland) en Woudenberg van 15 bedrijfsinbraken verspreid over Nederland gepleegd vanaf april 2015. De politie vermoedt dat de verdachten in wisselende samenstelling de inbraken pleegden en de woninginbraken waren gericht op het stelen van onder andere geld, sieraden en computerapparatuur.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.