Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) vr 11 december 2015, 15:52

Inbreker opgepakt na inbraakpoging op de Sophialaan

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:14 uur

HILVERSUM – Een 33-jarige man is donderdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Sophialaan voor een poging inbraak in een woning.

Die middag kwam er een melding binnen dat er zojuist twee mannen hadden getracht in te breken in een woning op de Rembrandtlaan. Bij het keukenraam werden verse inbraaksporen aangetroffen en meerdere politieagenten zochten in de omgeving naar de daders. Volgens een getuige waren ze weggerend in de richting van de Wernerlaan. Op de Emmastraat vertelde een andere getuige dat hij de mannen had gezien en dat ze zich opgesplitst hadden en beide een andere vluchtroute hadden gekozen. Eén van de mannen werd geheel buiten adem en bezweet aangetroffen in een voortuin van een woning aan de Sophialaan. Hij werd aangehouden en overbracht naar het politiebureau. De andere dader wist te ontkomen.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.