Redactie 112 0 reactie(s) vr 11 december 2015, 15:52

Inbreker opgepakt na inbraakpoging op de Sophialaan

Laatste update: 22 aug 2021 11:14 uur

HILVERSUM – Een 33-jarige man is donderdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Sophialaan voor een poging inbraak in een woning.

Die middag kwam er een melding binnen dat er zojuist twee mannen hadden getracht in te breken in een woning op de Rembrandtlaan. Bij het keukenraam werden verse inbraaksporen aangetroffen en meerdere politieagenten zochten in de omgeving naar de daders. Volgens een getuige waren ze weggerend in de richting van de Wernerlaan. Op de Emmastraat vertelde een andere getuige dat hij de mannen had gezien en dat ze zich opgesplitst hadden en beide een andere vluchtroute hadden gekozen. Eén van de mannen werd geheel buiten adem en bezweet aangetroffen in een voortuin van een woning aan de Sophialaan. Hij werd aangehouden en overbracht naar het politiebureau. De andere dader wist te ontkomen.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons