Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 november 2015, 15:23

Bewoner omgekomen bij brand in zorgcentrum

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:14 uur

HILVERSUM – Bij een brand in een complex met aanleunwoningen op de Willem Bontekoestraat, is één persoon omgekomen. Het gaat om de bewoner van de woning waar de brand waarschijnlijk is ontstaan. Drie anderen raakten gewond.

Vanmorgen vroeg ontstond er een grote brand in het zorgcentrum, waarschijnlijk door kortsluiting. Zo’n 20 tot 30 aanleunwoningen zijn ontruimd. De bewoners zijn opgevangen in een restaurant in de buurt.

 

Drie bewoners zijn naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk hadden ze rook ingeademd. Ook een aantal hulpverleners wordt momenteel nagekeken vanwege de grote rookontwikkeling.

Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting. Even voor 09.00 uur was de brand onder controle en waren alle bewoners geëvacueerd. Omdat er veel rook bij de brand vrijkwam, heeft de brandweer het hele pand ontruimd. Vijf appartementen liepen zoveel rookschade op dat de bewoners voorlopig niet terug kunnen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.