Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 28 oktober 2015, 14:49

Hilversumse inbrekers na achtervolging aangehouden

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:14 uur

BUSSUM / LAREN – In de vroege ochtend van woensdag 28 oktober konden, na een achtervolging, twee verdachten aangehouden worden.

Rond 05.15 uur kwam een melding van een inbraak bij een winkel aan de Brink in Laren. Er zou een donkere auto weggereden zijn. Op de Amersfoortsestraatweg zagen agenten een soortgelijke auto aan komen rijden vanuit de richting Laren. De bestuurder reed met hoge snelheid in de richting van het centrum van Bussum. Een achtervolging werd ingezet en op de Paulus Potterstraat zagen agenten de auto stilstaan. De inzittenden waren verdwenen.

Voetsporen
De agenten konden de vluchtroute volgen via het platgetrapte gras wat leidde naar een sloot. Aan de overkant van de sloot vonden andere agenten natte voetsporen. Via dit spoor konden de verdachten gevolgd worden. Op de Nieuwe Vaart konden uiteindelijk twee mannen aangehouden worden. De twee, 22 en 21 jaar uit Hilversum, zitten vast.

De achtergebleven auto op de Paulus Potterstraat werd in beslag genomen. In de auto bleken meerdere tassen te liggen, vermoedelijk buit afkomstig uit de winkel.

Eerdere inbraak
Eerder in de nacht was rond 03.45 uur een inbraak gepleegd bij een winkel aan de Brinklaan in Bussum. Door een getuige was gezien hoe een aantal mannen ervandoor ging in een donkere auto. Onderzocht wordt of de aangehouden verdachten mogelijk betrokken zijn geweest bij deze inbraak.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.