Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 07 oktober 2015, 15:33

Brandweer en Vitaal Thuiszorg slaan handen ineen op gebied brandveiligheid

Laatst bijgewerkt: zondag 11:14 uur

HILVERSUM – Op maandag 5 oktober hebben commandant John van der Zwan en operationeel directeur Esther Hoekzema van Vitaal Thuiszorg een intentieverklaring getekend. In deze overeenkomst is de intentie uitgesproken dat de brandweer informatie over brandveiligheid aan Vitaal Thuiszorg- cliënten beschikbaar stelt. Daarnaast gaat de brandweer huishoudelijke hulp medewerkers een brandveiligheidstraining geven. Begin dit jaar zijn de gesprekken over een samenwerking op het gebied van brandveiligheid tussen BGV en Vitaal Thuiszorg gestart, in de zomer zijn vervolgafspraken gemaakt die in de intentieverklaring zijn vastgelegd. De ondertekening vond in Huizen bij een cliënt van Vitaal thuis plaats.

De brandweer is al sinds 2013 actief om brandveiligheid, via bestaande netwerken van partners, bij senioren onder de aandacht te brengen. Vitaal Thuiszorg is in de regio Gooi en Vechtstreek één van de grootste aanbieders van huishoudelijke hulp, waarbij ongeveer 2.900 cliënten door 620 medewerkers worden verzorgd. Daarnaast biedt Vitaal Thuiszorg ambulante begeleiding en vanaf 1 januari 2016 ook verpleging en verzorging in de regio.

De zorg verandert, kwetsbare burgers wonen langer thuis en daarom is ‘Veilig wonen’ een belangrijk onderdeel van de visie van Vitaal Thuiszorg. Brandpreventie is daar een onderdeel van en Vitaal Thuiszorg is blij met de huidige samenwerking en hoopt deze landelijk te kunnen uitrollen.

Commandant John van der Zwan: “Senioren zijn over het algemeen kwetsbare mensen, helemaal als het aankomt op brandveiligheid. Als BGV besteden we al een aantal jaar extra aandacht aan deze mensen. Dat doen we onder andere door afspraken met onze partners te maken. Vaak gaat het om mondelinge afspraken, waarbij het onze intentie is deze vast te leggen waardoor ze voor de toekomst geborgd zijn. Met Vitaal Thuiszorg hebben we dit proces nu op deze manier afgerond. Het vastleggen van onze afspraken beschouw ik als een mijlpaal en ik hoop dat dit een goed voorbeeld is dat snel navolging vindt.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.