Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 30 september 2015, 17:15

Nieuwe medewerkers Brandweer Gooi en Vechtstreek leggen eed of belofte af

Laatst bijgewerkt: zondag 11:14 uur

HILVERSUM – Meer dan 50 medewerkers van Brandweer Gooi en Vechtstreek (BGV) die de afgelopen twee jaar in dienst zijn gekomen, hebben op dinsdag 29 en woensdag 30 september ten overstaan van de voorzitter van de Veiligheidsregio, burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum, de eed of belofte afgelegd. Van de nieuwe medewerkers zijn er 36 als vrijwilliger in dienst gekomen.

Commandant John van der Zwan: “Dat we de afgelopen twee jaar ruim 50 nieuwe medewerkers hebben aangetrokken, bewijst dat we met de organisatie op de goede weg zijn. Zowel voor bedrijfsvoeringsfuncties als repressieve functies krijgen we de zaak steeds beter op orde. Vooral de aanwas van 36 vrijwilligers op de posten stemt mij tevreden. Waar je een trend ziet dat steeds minder mensen hun kostbare tijd willen opofferen aan bijvoorbeeld het vrijwilligerschap bij de brandweer, merken we in Gooi en Vechtstreek dat ons wervingsbeleid zijn vruchten afwerpt. Ik kan niet anders dan daar heel positief over zijn, maar we moeten niet te vroeg juichen; vers bloed blijft altijd welkom.”

Nadat zij de eed of de belofte hadden afgelegd, kregen de nieuwe medewerkers de penning van BGV. Met de introductie van deze nieuwe penning wil de brandweer onderstrepen dat zij een regionale organisatie is waarbij alle medewerkers zich thuis moeten voelen. De penning moet bijdragen aan een ‘wij-gevoel’. Het eerste exemplaar werd door John van der Zwan overhandigd aan burgemeester Broertjes. Bij de penning werd ook een brochure overhandigd waarin de gedragsregels van de organisatie staan beschreven: de leidraad voor iedere medewerker van BGV die bijdraagt aan een open en eerlijke werkomgeving.

John van der Zwan: “Ik ben er trots op dat ik deze nieuwe lichting medewerkers en vrijwilligers de brandweerpenning en de brochure met onze gedragsregels heb gegeven. Hiermee maken we duidelijk dat we een open, transparante organisatie zijn waar veel vrijheid is om je functie uit te oefenen. Maar tegelijk dat je je als medewerker ook gewoon aan bepaalde gedragsregels hebt te houden. Die gelden van hoog tot laag, dus voor iedereen. We hopen hiermee te bereiken, zonder het vingertje te willen heffen, dat als iedereen zich hieraan houdt, we met z’n allen onze organisatie nog beter kunnen laten functioneren en dat iedereen zich daarin thuis kan voelen.”

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.