Redactie 112 0 reactie(s) ma 21 september 2015, 14:56

Inbrekers aangehouden dankzij alerte bewoner Acaciapark

Laatste update: 22 aug 2021 11:14 uur

HILVERSUM – Door een alerte buurtbewoner werden vrijdag 18 september twee mannen aangehouden voor poging inbraak.

Rond 23.00 uur kwam een melding van alerte buurtbewoner van het Acaciapark in Hilversum. Twee mannen liepen verdacht rond in de omgeving van het Acaciapark. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen dat er was gepoogd in te breken in een woning. Op dat moment hoorden de agenten geluid komen uit een gang nabij de woning. De agenten gingen op onderzoek uit en zagen twee personen wegrennen. Aan het eind van de gang kon één van de verdachten worden aangehouden. De andere ging ervandoor.

Aanhouding tweede verdachte
Ondertussen waren meerdere agenten ter plaatse gekomen, die de buurt hadden afgezet. Met de inzet van een politiehond werd gezocht naar de tweede verdachte. Deze kon uiteindelijk, na een korte achtervolging, met behulp van pepperspray worden aangehouden op de Diependaalsedrift.

Inbrekerswerktuig aangetroffen
Na de aanhouding van de tweede verdachte vonden agenten in de gang inbrekerswerktuig. De twee mannen van 23 en 25 jaar, beide uit Utrecht, zijn meegenomen naar het bureau. Zij zitten nog vast voor onderzoek.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nl en www.betecom.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons