Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 15 september 2015, 16:28

Diefstal uit woning 93-jarige vrouw Compagnieweg door babbeltruc

Laatst bijgewerkt: zondag 11:14 uur

HILVERSUM – Een onbekende man is maandagmiddag 14 september met een smoes een woning aan de Compagnieweg binnengekomen. Hij heeft haar bankpas in combinatie met haar pincode buitgemaakt.

Om 14.00 uur werd er bij de 93-jarige vrouw aangebeld door een man die zich uitgaf als medewerker van een bank. Hij vertelde de vrouw dat de bank haar een brief had gestuurd met aankondiging van vervanging van haar bankpas. Toen de vrouw aangaf dit niet te hebben ontvangen, vroeg de man of zij haar bankpas en pincode wilde overhandigen. Zij gaf uit goed vertrouwen haar pas en pincode aan de man, waarna hij de woning verliet. Zij zag hem even later in de richting van de Van Riebeeckweg lopen.

Onderzoek

De recherche doet onderzoek of de pas ook daadwerkelijk is gebruikt, en roept getuigen op zich te melden als deze man ook bij hun aan de deur is geweest. Mogelijk zijn er getuigen die de man in de omgeving hebben zien lopen.

Signalement

De man heeft een lichtgetint huidskleur, smal gezicht, ongeveer 25 jaar oud en 1.70 meter lang. Hij heeft kort donker stekelig haar en een tenger postuur. Hij was gekleed in een shirt met lange mouwen en droeg een donkerkleurige broek. Volgens het slachtoffer kwam de man netjes en betrouwbaar over.

Bel 112

De politie waarschuwt voor dit soort babbeltrucs. Geef nooit je bankpas en pincode af aan vreemden! En als het u of iemand in uw omgeving is overkomen, reageer dan alert en bel direct het alarmnummer 112. Weet u wie deze man is aan de hand van het signalement? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche van politie Hilversum via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u den met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.