Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) ma 07 september 2015, 14:50

Meerdere meldingen van babbeltrucs

Laatst bijgewerkt: zondag 11:13 uur

HET GOOI – Zondag 6 september werd een 82-jarige vrouw in Bussum slachtoffer van een babbeltruc. Woensdag 2 september vond een poging babbeltruc plaats bij een 91-jarige vrouw in Huizen.

Bussum

Zondag 6 september rond 13.45 uur werd bij een 82-jarige vrouw op de Jozef Israelslaan in Bussum aangebeld door een jonge vrouw. De vrouw vertelde dat haar oma tegenover de bewoonster woonde en ging zonder iets te vragen naar binnen. Ze hield de bewoonster vervolgens lang aan de praat en liep ondertussen door de woning. De bewoonster vertrouwde het niet en stuurde de vrouw weg.

Signalement van de vrouw

Een blanke vrouw, rond 30 jaar oud, ongeveer 1.60 m lang, donker haar in een staart. De vrouw sprak met een buitenlands accent en droeg een zwarte jas met zilveren ritsen en een donkere broek.

Poging babbeltruc Huizen

Woensdag 2 september rond 09.45 uur stond een man voor de deur van een 91-jarige bewoonster van de Blaricummerstraat in Huizen. Hij deed zich voor als werknemer van het waterleidingbedrijf en zei dat er werkzaamheden moesten worden verricht en dat de vrouw geld kreeg van het bedrijf. De man vroeg naar haar bankpas. De bewoonster kreeg argwaan en stuurde de man weg uit de woning. Er is niets weggenomen.

Signalement van de man

Blanke man, rond 30 jaar oud, 1.70 – 1.80 m lang, donker haar, sprak Nederlands zonder accent. Droeg een donker jack en een donkere werkbroek.

Meerdere meldingen in augustus

Begin augustus heeft de politie meerdere meldingen gekregen van vergelijkbare babbeltrucs. De politie raadt aan gezond wantrouwig te zijn bij bezoek aan de deur. Vraag om een legitimatie en bel bij twijfel het bedrijf waar de persoon zegt van te zijn. Legitieme bedrijven kondigen bezoek en werkzaamheden meestal per brief aan.

Geef nooit uw bankpas of pincode af, ook niet aan mensen die zeggen van de bank of van de politie te zijn. Banken en politie zullen nooit naar uw pincode vragen, deze is prive. Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.