Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 11 augustus 2015, 16:53

Man uit Naarden steelt lokfiets

Laatst bijgewerkt: zondag 11:13 uur

HILVERSUM – Op de Mies Bouwmanboulevard werd maandagnacht een 19-jarige man uit Naarden aangehouden, die kort daarvoor een lokfiets had gestolen.

In de nacht van maandag 10 augustus op dindag 11 augustus rond 23.34 uur kreeg de politie in Hilversum een melding dat de lokfiets, die was neergezet op de Groest, in beweging was. Dankzij het gps-volgsysteem in de fiets, konden agenten precies zien waar de fiets was. Snel daarna kon de verdachte op de Mies Bouwmanboulevard worden aangehouden. Het ging om een 19-jarige man uit Naarden.

Lokfiets in strijd tegen fietsendiefstallen

Bij de aanpak van fietsendiefstallen zet de politie in samenwerking met de gemeente het middel lokfiets in. Dat is een op het oog gewone fiets, maar met een GPS-volgsysteem. Zodra deze fiets verplaatst wordt, krijgt de politie een seintje. Agenten kunnen dan zien waar de lokfiets zich bevindt. Met deze beproefde methode kunnen verdachten van diefstal of heling van fietsen worden aangehouden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.