Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) vr 07 augustus 2015, 16:07

Pas op voor babbeltruc waterleidingbedrijf

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:13 uur

HUIZEN – Donderdag 6 augustus werd een 87-jarige vrouw slachtoffer van een babbeltruc.

Tussen 10.00 en 10.30 uur belde er een man aan bij de woning van de vrouw op de Rembrandtlaan in Huizen. Hij deed zich voor als werknemer van het waterleidingbedrijf en zei dat er werkzaamheden moesten worden verricht en dat de vrouw geld kreeg van het bedrijf. De man vroeg naar haar bankpas en later terloops nog naar haar pincode. De vrouw kreeg argwaan na zijn vertrek, liet haar pas blokkeren en deed aangifte.

Signalement van de man:

Blanke man, 30 – 40 jaar oud, 1.70 – 1.80 m lang, blond krullend haar, sprak Nederlands zonder accent. Droeg een zwart T-shirt.

Ook in Bussum-Zuid heeft de politie meerdere meldingen gekregen van vergelijkbare babbeltrucs. De politie raadt aan gezond wantrouwig te zijn bij bezoek aan de deur. Vraag om een legitimatie en bel bij twijfel het bedrijf waar de persoon zegt van te zijn (op het telefoonnummer dat u zelf opzoekt). Legitieme bedrijven kondigen bezoek en werkzaamheden meestal per brief aan.

Geef nooit uw bankpas of pincode af, ook niet aan mensen die zeggen van de bank of van de politie te zijn. Banken en politie zullen nooit naar uw pincode vragen, deze is prive. Bent u slachtoffer geworden van een babbeltruc, doe dan altijd aangifte.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.