Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 28 juli 2015, 15:30

Zomerstorm bezorgt Brandweer Gooi en Vechtstreek 409 meldingen

Laatst bijgewerkt: zondag 11:13 uur

HILVERSUM – Het kan niemand zijn ontgaan: de zwaarste zomerstorm in meer dan 100 jaar raasde afgelopen weekend over Nederland en ook de regio Gooi en Vechtstreek is daarbij niet overgeslagen. Deze storm leidde in een korte tijd al gauw tot talloze meldingen van omgewaaide bomen, afgevallen dakpannen en andere ongemakkelijke situaties. Op zaterdag 25 juli alleen al werden in totaal 366 incidenten gemeld. Op zondag 26 juli volgden 34 nameldingen van mensen die tijdens de storm niet thuis waren, of omdat alsnog gevaarlijke situaties ontstonden. Vandaag, maandag 27 juli, kreeg de meldkamer er nog eens negen stormgerelateerde meldingen bij. Ondanks het hoge aantal incidenten zijn er bij de meldkamer gelukkig geen slachtoffers gemeld.

De meldingen kwamen vanuit alle hoeken van de regio maar vooral uit Bussum, Hilversum en Huizen, waarbij het aantal meldingen in Huizen zelfs opliep tot 88. Voor de meldkamer betekenden al deze meldingen topdrukte. De meldkamer werd vroegtijdig opgeschaald en er vond zelfs ondersteuning vanuit de lokale brandweerposten plaats. “Dit is een normale procedure bij een uitzonderlijke situatie zoals deze,” aldus de coördinator op de meldkamer. 

De brandweer had zijn handen meer dan vol om alle meldingen weg te werken. Met man en macht werd melding na melding weggewerkt en opgelost. In Weesp is in het kader van de interregionale samenwerking de hoogwerker zelfs even ingezet geweest in Driemond. 

De rust in de regio keerde zaterdag pas na middernacht weer terug. Maandagmiddag 27 juli om 16.00 uur stond de teller van alle stormgerelateerde meldingen op 409.

Brandweercommandant John van der Zwan: “Ik realiseer me ten volle dat al deze meldingen de collega’s in de regio, beroeps én vrijwilligers, flink heeft beziggehouden. Ik ben ongelooflijk trots dat alle meldingen adequaat en zo snel als mogelijk was zijn afgedaan. Ik heb iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de inzet afgelopen weekend hiervoor heel hartelijk bedankt.”  

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.