Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 21 juli 2015, 18:24

SP wil uitzendbureau inschakelen op tekort brandweer aan te vullen

Laatst bijgewerkt: zondag 11:13 uur

HILVERSUM – Al sinds de invoering van de pilot variabele voertuigbezetting spreekt de SP-Hilversum zijn zorgen uit over de personele bezetting welke nodig is om 365 dagen per jaar, 24 uur per dag de brandweerzorg in Hilversum en onze regio te waarborgen. Verschillende malen is ons verteld dat hier goed over is nagedacht en dat de benodigde brandweervoertuigen en de personele bezetting op orde zijn. Aldus de burgemeester, de regionaal brandweer commandant en het bestuur van de veiligheidsregio: “U kunt rustig gaan slapen.”

 

Maar op donderdag 9 juli 2015 kopt de Gooi en Eemlander: “Hoogwerker brandweer Hilversum valt stil door personeelstekort in de zomer.” Een telefoontje naar de brandweer leert dat het bericht correct is. Als er een tekort aan personeel is wordt de Hilversumse hoogwerker buitenwerking gesteld. De SP kan niet akkoord gaan met deze maatregel. Ze ziet risico’s voor de brandweerzorg in Hilversum en stelt vast dat de bezuinigingen op de brandweer nu onverantwoorde gevolgen hebben.

 

De SP denkt dan ook dat er extra maatregelen genomen moeten worden om de capaciteit aan te vullen. Ze stellen voor om bijvoorbeeld via een gespecialiseerd uitzendbureau beroepsbrandweermannen op de gaten in het rooster in te plannen. Dit garandeert dat de tankautospuit en het redvoertuig(hoogwerker) of het hulpverleningsvoertuig altijd uit kunnen rukken. Dat is van belang om de veiligheid en hulp en dienstverlening aan Hilversummers, zeker de vele kwetsbaren onder hen, te waarborgen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.