Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 27 mei 2015, 11:53

Conducteur geschopt na conflict met zwartrijder in Bussum

Laatst bijgewerkt: zondag 11:12 uur

BUSSUM – Op dinsdag 26 mei en woensdag 27 mei vonden twee incidenten plaats tegen conducteurs van de Nederlandse Spoorwegen.

 

Op dinsdag rond 23.20 uur kreeg de conducteur in de trein bij station Naarden-Bussum een conflict met een reiziger over een ongeldig vervoersbewijs. De reiziger, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, eiste zijn identiteitsbewijs terug van de conducteur en dreigde hem te slaan.

 

De politie werd gewaarschuwd en de verdachte werd aangehouden voor bedreiging.

 

Geschopt

Op woensdag rond 07.50 uur ontstond een soortgelijk incident met een treinreiziger. De jongen maakte deel uit van een grotere groep jongeren die op het station Weesp waren ingestapt. Hij had geen vervoersbewijs en vluchtte de trein uit bij station Naarden-Bussum. Op het perron werd de

jongen tegengehouden door een andere treinreiziger en kwam de conducteur erbij. De groep waar de jongen deel van uitmaakte bemoeide zich met de situatie en één van hen schopte de conducteur. Deze verdachte, een 17-jarige inwoner van Weesp, werd door gealarmeerde agenten gearresteerd. De zwartrijder zag in het ontstane tumult kans om te ontkomen. De conducteur deed aangifte van mishandeling en liep enkele schrammen op.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.