Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 22 april 2015, 9:50

Zakkenrollers komen niet om te feesten

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:12 uur

NOORD-HOLLAND – Noord-Holland staat de komende weken weer bol van de evenementen, festivals en feestweken. Volgende week is het Koningsdag en de week daarna zijn er diverse bevrijdingsfestivals en tal van andere evenementen.

 

Opgepast voor zakkenrollers
Op deze plekken komen veel mensen samen. Helaas zijn dit ook plekken waar zakkenrollers actief kunnen zijn. Zakenrollers zoeken altijd plekken op waar veel mensen dichtbij elkaar zijn. Het is dan relatief eenvoudig om waardevolle spullen uit je broek-, jas- of tas te halen. Uiteraard is de politie extra waakzaam op zakkenrollers, maar je kan ook zelf maatregelen nemen om het zakkenrollers niet eenvoudig te maken.

 

Hoe kan ik voorkomen dat ik word ‘gerold’?

  • Draag een tas met schouderriem om de schouder en hals.
  • Hang de tas voor het lichaam; niet aan de achter- of zijkant.
  • Draag de tas altijd met de klep/sluiting naar het lichaam toe.
  • Stop geld, telefoon en andere waardevolle spullen zorgvuldig weg.
  • Neem niet meer geld mee dan nodig is.
  • Vermijd het gebruik van een grote, opvallende portemonnee.
  • Blijf je bewust van je omgeving.

 

Hoe werken zakkenrollers
Ze leiden je af. Bijvoorbeeld door je een duw te geven, een vuurtje of de weg te vragen. Ze werken meestal in teams, kijken elkaar vaak aan en wisselen signalen uit. Spreekt een onbekende je aan? Wees dan alert. Een medeplichtige slaat dan vaak zijn slag. Ze lopen doelloos in het rond en hebben veel interesse in mogelijke slachtoffers en hun bezittingen. Soms maakt de zakkenroller gebruik van de huisgegevens die in je portemonnee te vinden zijn om, als er ook sleutels zijn gerold, later in de woning in te breken. Als je sleutels zijn gerold, is het raadzaam om nieuwe sloten te plaatsen.

 

Niet alleen op evenementen
Zakkenrollers kunnen altijd en overal toeslaan. Dus ook tijdens het winkelen. Laat je spullen dus nooit onbeheerd achter. Let ook op bij het in- en uitstappen van openbaar vervoer en op roltrappen en in wachtrijen. Blijf je dus bewust van je omgeving.

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.