Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) vr 10 april 2015, 15:27

Snelkraker na achtervolging gepakt

Laatst bijgewerkt: zondag 11:12 uur

HILVERSUM – Vrijdag 10 april heeft de politie na een achtervolging een man aangehouden die verdacht wordt van een snelkraak.

 

Net voor 05.00 uur kreeg de politie melding van een getuige dat er een snelkraak gepleegd werd bij een winkel aan de Meenthof in Kortenhoef. Twee mannen in donkere kleding laadden spullen vanuit de winkel in een auto. Zij reden weg richting de Kerklaan in een zwarte Volkswagen Golf. Agenten konden de auto een tijd achtervolgen door Hilversum, richting de A1 naar Amsterdam. De auto raakte even uit zicht, maar op de A27 richting Utrecht, konden zij de achtervolging hervatten. Toch wisten de verdachten te ontkomen. Ook een Burgernetactie werd ingezet.

 

Vrijdag rond 11.50 uur meldde een Burgernetdeelnemer dat zij de auto met hetzelfde kenteken zag in het centrum van Hilversum. Agenten volgden de auto, die met hoge snelheid de A27 op reed richting Utrecht en later weer terugreed naar Hilversum. Bij het ziekenhuis op de Van Riebeeckweg reed de verdachte het parkeerterrein op. Hij sprong uit de auto en werd verder te voet achtervolgd door agenten. Toen hij niet wilde stoppen, losten zij waarschuwingsschoten af. Daarop konden zij de verdachte, een 30-jarige man uit Almere, aanhouden.

 

Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte van de snelkraak en onderzoekt of de man bij meer zaken betrokken is. De politie vraagt getuigen van de snelkraak in Kortenhoef en getuigen van de achtervolging in Hilversum om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.