Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 04 maart 2015, 11:43

Neergelegde sponzen in Huizen zijn natuurlijke zwammen

Laatst bijgewerkt: zondag 11:11 uur

HUIZEN – De door een inwoonster van Huizen aangetroffen verdachte sponzen in de bosjes aan de Hoornsehop zijn zwammen die in de natuur voorkomen.

 

Nadat de zwammen dinsdagochtend 3 maart aan het bureau zijn afgegeven heeft de politie een onderzoek ingesteld. Daaruit blijkt dat er GEEN sprake is van gevaar voor honden. Een medewerker van Staatsbosbeheer heeft komt tot de conclusie dat het ongevaarlijke sponszwammen zijn. Deze zwammen groeien normaliter diep in het bos of op zure grond. Deze zwammen zijn ongevaarlijk voor honden omdat honden deze zwammen niet eten.

 

Opzet

Onderzoek wijst uit dat de zwammen daar met opzet zijn neergelegd. Het is nog niet bekend wie dat heeft gedaan. In de media was de afgelopen dagen aandacht voor gebakken sponzen die schadelijk zijn voor honden. Burgers zijn extra alert en geven meldingen door aan de politie die onderzoekt de binnengekomen meldingen

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.