Redactie 112 0 reactie(s) di 17 februari 2015, 17:47

Inbrakenweekoverzicht; registreer uw eigendommen

Laatste update: 22 aug 2021 11:11 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – In de periode van 9 februari tot 16 februari 2015 werd 18 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek, 16 keer gepoogd in te breken en er was 1 insluiping.

 

Inbraken per gemeente
Blaricum: geen inbraken, 1 poging
Bussum: 1 inbraak, geen pogingen
Laren: geen inbraken, geen pogingen
Hilversum: 10 inbraken, 2 pogingen, 1 insluiping
Huizen: 3 inbraken, 2 pogingen
Muiden/Muiderberg: geen inbraken, geen pogingen
Naarden: geen inbraken, 2 pogingen
Weesp: 2 inbraken, 4 pogingen
Wijdemeren: 2 inbraken (2 x Kortenhoef), 5 pogingen (3 x Kortenhoef, 1 x Loosdrecht, 1 x ‘s-Graveland)

 

Registreer uw eigendommen

Bij inbraak of diefstal raakt u waardevolle spullen kwijt. Niet alles is opgelost door nieuwe te kopen na uitkering van de verzekering! Denk aan uw laptop met persoonlijke foto’s, uw unieke sieraden en dierbare erfstukken. Wie zijn spullen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen.

 

Regelmatig vindt de politie bij inbrekers buit terug, maar kan dan niet achterhalen van wie deze spullen zijn. Als u de serienummers van uw apparatuur preventief registreert, en foto’s maakt van uw sieraden, zijn deze na diefstal makkelijker bij u terug te brengen.

 

Ook leveren geregistreerde spullen meer sporen naar de daders van diefstal en inbraak op! Meerdere inbraken kunnen zo bijvoorbeeld aan dezelfde dader gekoppeld worden en daders kunnen langere straffen krijgen.

 

U kunt uw serienummers van uw apparaten noteren op papier. Maar er is ook een makkelijk hulpmiddel verwerkt in de gratis app ‘stop heling’. Hier zit zelfs een barcodescanner op voor snel en makkelijk registreren. Met deze app kunt u ook controleren of te koop aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. U voorkomt daarmee dat u zelf aan heling doet!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons