Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 03 februari 2015, 17:07

Inbrakenweekoverzicht; Veel inbraken/pogingen Weesp

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:11 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – Eigenaar van gestolen sieraden, horloges en munten gezocht!

 

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 26 januari tot 2 februari 2015 werd 19 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek, 12 keer gepoogd in te breken en er waren geen insluipingen. De buit bestond vooral uit laptops en sieraden.

 

Inbraken per gemeente
Blaricum: geen inbraken, geen pogingen
Bussum: 2 inbraken, 1 poging
Laren: geen inbraken, geen pogingen
Hilversum: 4 inbraken, 4 pogingen
Huizen: 5 inbraken, 1 poging (hotspot wijk De Zuid)
Muiden/Muiderberg: 1 inbraak, geen pogingen
Naarden: 1 inbraak, geen pogingen
Weesp: 4 inbraken, 6 pogingen (hotspot Hogewey)
Wijdemeren: 2 inbraken (Loosdrecht en ‘s-Graveland), geen pogingen

 

Eigenaar gezocht: gestolen sieraden, horloges en munten

De politie zoekt de eigenaar van diverse aangetroffen sieraden, horloges en munten die bij een aanhouding in beslag zijn genomen.

 

Sinds mei 2014 is het Woninginbrakenteam van de recherche van district Gooi en Vechtstreek bezig met een onderzoek naar een groep woninginbrekers. Drie mannen uit Huizen (van 22, 24 en 27 jaar) kwamen hierbij naar voren als verdachten van ten minste zes woninginbraken en een geval van mishandeling. Deze misdrijven werden gepleegd in de periode van 5 april tot en met 7 oktober, in Laren, Hilversum, Blaricum en Huizen.

 

De politie arresteerde de drie verdachten op dinsdag 2 december 2014 en doorzocht daarna diverse woningen waar gestolen spullen lagen. Die nam de politie in beslag. Het team heeft nog meer woninginbraken in ’t Gooi en omliggende gemeenten in onderzoek en toont nu de in beslag genomen spullen waarvan nog niet bekend is van wie die gestolen zijn.

 

Vragen

Zit er iets van u tussen of weet u van wie de gestolen spullen zijn? Laat het dan weten aan de politie. Bel gratis de Opsporingstiplijn 0800-6070.

 

Aanhouding

UPDATE: Derde verdachte aangehouden voor inbraken Laren

HUIZEN / LAREN – Maandag 26 januari 2015 werd een 22-jarige man uit Huizen aangehouden op verdenking van medeplichtigheid bij een woninginbraak op de Beyemansweg in Laren. Naar aanleiding van het onderzoek van het woninginbrakenteam kon de politie eerder in december, 2 verdachten aanhouden voor dezelfde woninginbraak. De twee verdachten zitten momenteel nog vast in voorlopige hechtenis.

 

De 22-jarige verdachte die eerder deze week werd aangehouden, is inmiddels in vrijheid gesteld.

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.