Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) di 30 december 2014, 17:05

Veel inbraken tijdens de kerstdagen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:11 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – Neem maatregelen voor u de deur achter zich dicht trekt. Laat inbrekers uw jaarwisseling niet bederven!

 

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 22 december tot 29 december 2014 werd 32 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek, 13 keer gepoogd in te breken en er waren 4 insluipingen. Bij 13 inbraken waren de bewoners met vakantie.

 

Inbraken per gemeente
Blaricum: geen inbraken, 2 pogingen
Bussum: 2 inbraken, 1 poging, 1 insluiping (niet afgesloten deur)
Laren: 3 inbraken, 1 poging
Hilversum: 7 inbraken, 3 pogingen, 2 insluipingen (openstaand raam en niet afgesloten balkondeur)
Huizen: 9 inbraken, 3 pogingen, 1 insluiping (niet afgesloten deur)
Muiden: geen inbraken, geen pogingen
Naarden: 2 inbraken, 2 pogingen
Weesp: 7 inbraken, 1 poging
Wijdemeren: 2 inbraken, geen pogingen (1 x Loosdrecht en 1 x Nederhorst den Berg)

 

Veel inbraken tijdens kerstdagen

De inspanningen van de politie konden niet voorkomen dat er sprake was van een aantal kerstinbraken. Op kerstavond werd in 4 woningen ingebroken. Tijdens eerste kerstdag werd in 12 woningen ingebroken of gepoogd in te breken. Op tweede kerstdag waren het 7 woningen. Helaas is dat bijna 50% van alle inbraken afgelopen week. Wees daarom extra alert tijdens Oud&Nieuw.

 

Geef inbrekers geen kans tijdens Oud&Nieuw!

Stel buren die wel thuis het nieuwe jaar inluiden op de hoogte dat u weg bent, zodat zij uw woning in de gaten kunnen houden. Laat daarnaast een bewoonde indruk achter met behulp van een tijdschakelaar voor de verlichting. Blijft u wel thuis? Blijf ook dan alert! Even naar buiten om de buren gelukkig Nieuwjaar te wensen of naar het vuurwerk te kijken? Doe uw deur dicht en op slot!

 

Aanhoudingen

LAREN – Dankzij een alerte buurtbewoner is woensdag 24 december een 15-jarige jongen uit Laren aangehouden voor poging inbraak in een woning aan de Postiljon. Een onderzoek is ingesteld.

 

Woensdagmiddag rond 13.45 uur belt een alerte buurtbewoner met 112 om te melden dat iemand probeert in te breken in een woning aan de Postiljon. Agenten gaan op de melding af en zien bij het fietstunneltje op de Rijksweg Oost een jongen die aan het doorgegeven signalement voldoet. De jongen, 15 jaar uit Laren, wordt aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Op de Postiljon zien de agenten dat er poging inbraak is geweest door het ingooien van een ruit.

 

De verdachte is vrijdag 26 december heengezonden. Hij zal zich in februari moeten verantwoorden voor de kinderrechter. Een onderzoek naar de verdachte is ingesteld.

 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.