Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) za 27 december 2014, 11:40

Trio in bestelbus met zwaar illegaal vuurwerk

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:11 uur

BUSSUM – De politie heeft vrijdag 26 december drie verdachten op heterdaad aangehouden voor mogelijke handel en het in bezit hebben van zwaar illegaal vuurwerk.

 

Vrijdagmiddag 26 december rond 15.15 uur komt een melding binnen van een verdachte situatie op de Burgemeester s’Jacoblaan in Bussum. Agenten gaan op de melding af en zien een personenauto en bestelbus aan die aan het signalement voldoen. De agenten stellen een onderzoek in en zien in zowel de auto als in de bestelbus een aantal dozen met vuurwerk liggen. De drie verdachten worden hierop aangehouden op verdenking van handel en bezit in illegaal vuurwerk. Het gaat om een 22-jarige man uit Bussum, een 27-jarige man uit Blaricum en een 21-jarige vrouw uit Huizen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar het vuurwerk en de mogelijke handel.

 

Zeer gevaarlijk

Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.