Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 december 2014, 20:16

Duo in auto met breekijzer op inbrekerspad in Huizen

Laatst bijgewerkt: zondag 11:11 uur

HUIZEN – Op dinsdag 23 december zijn een man en een vrouw aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak in Huizen van 13 december.

 

De politie kwam de twee op het spoor toen dinsdagmiddag rond 12.00 uur melding binnen kwam over twee personen die zich verdacht ophielden bij woningen aan de Crailoseweg. Agenten gingen er naar toe en troffen de twee aan. Bij controle van hun voertuig vonden de agenten een breekijzer. De 30-jarige man en de 30-jarige vrouw, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden aangehouden op verdenking van poging inbraak.

 

Breekijzer

Het breekijzer dat werd aangetroffen in de auto kwam overeen met de braaksporen die waren gevonden in een woning op de Alidalaan in Huizen, waar op 13 december was ingebroken. Ook het signalement kwam overeen. De twee zijn in verzekering gesteld.

Beide verdachten worden zaterdag 27 december voorgeleid bij de rechtercommissaris in Lelystad en staan 7 januari 2015 op een snelrechtzitting.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.