Logo 112Hilversum

Redactie 112 0 reactie(s) wo 17 december 2014, 12:08

Stijging inbraken in Hilversum en Huizen

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:10 uur

GOOI EN VECHTSTREEK – Donkere Dagen politieacties in Hilversum en Wijdemeren. Heterdaadoefening Hilversum.

 

Overzicht en opvallendheden

In de periode van 8 december tot 15 december 2014 werd 16 keer ingebroken in het gebied Gooi en Vechtstreek, 16 keer gepoogd in te breken en er waren 3 insluipingen. De buit bestond vooral uit sieraden, laptops en geld.

 

Inbraken per gemeente
Hilversum: 10 inbraken, 5 pogingen
Wijdemeren: geen inbraken, 4 pogingen (3 x Loosdrecht en 1 x Kortenhoef)
Blaricum: geen inbraken, 2 pogingen, 2 insluipingen (niet afgesloten deur en openstaand raam)
Laren: geen inbraken, geen pogingen, 1 insluiping (niet afgesloten deur)
Bussum: 1 inbraak, geen pogingen
Huizen: 4 inbraken, 5 pogingen
Weesp: 1 inbraak, geen pogingen
Muiden: geen inbraken, geen pogingen
Naarden: geen inbraken, geen pogingen

 

Politieacties Donkere Dagen

HILVERSUM – In de Hilversumse Meent, de Trompenberg, de Boomberg en op de Johannes Geradtsweg zijn woensdag 10 december tussen 16.30 uur en 22.00 uur diverse acties uitgevoerd in het kader van de Donkere Dagen.

 

De acties bestonden onder andere uit een ANPR controle en verkeerscontrole. Met de ANPR controle komt onder andere informatie vrij over bewegingen van bekenden van politie op dat tijdstip in die omgeving. Dit kan belangrijk zijn in het kader van de Donkere Dagen. Dit leverde een aantal ‘hits’ op waarbij de bestuurders werden staande gehouden voor controle.

 

Daarnaast zijn een aantal bestuurders gecontroleerd op feiten als niet dragen gordel, rijbewijs, geen helm en geen licht. Hiervoor werden 16 bekeuringen uitgeschreven.

 

In de Boomberg en de Trompenberg werd ook door politiebikers en met politievoertuigen gesurveilleerd met het oog op auto- en woninginbraken. Er zijn flyers uitgedeeld om bewoners preventieadvies te geven.

 

WIJDEMEREN – Vrijdag 12 december tussen 18.00 uur en 23.00 uur werden politiecontroles gehouden in Loosdrecht en Kortenhoef in het kader van de Donkere Dagen.

 

De controles bestonden onder andere uit een verkeerscontrole. Een aantal wijken werden afgezet en al het in- en uitgaande verkeer werd gescand. Er werden 165 bestuurders gecontroleerd. Hierdoor komt onder andere informatie vrij over bewegingen van bekenden van politie op dat tijdstip in die omgeving.

 

Politie en bewoners van Hilversum gaan inbreker(s) aanhouden

HILVERSUM – Deze week wil de politie met de bewoners van Hilversum-Zuid de handen ineen slaan om één of meer inbreker(s) aan te houden.

 

Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte (woninginbraak)situatie samen gaan werken. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners actief gevraagd om mee te doen. Tijdens de oefening doen één of meer politiemedewerker(s) zich voor als inbreker en de bedoeling is dat alerte bewoners die hem/hen zien, direct 1-1-2 bellen.

 

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.enwij.nlwww.betecom.nl en JTG Beveiliging.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Hilversum
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.