Redactie 112 0 reactie(s) di 16 december 2014, 11:13

Politie en bewoners in actie tegen inbrekers

Laatste update: 22 aug 2021 11:10 uur

HILVERSUM – Deze week wil de politie met de bewoners van Hilversum-Zuid de handen ineen slaan om één of meer inbreker(s) aan te houden.

 

Dit gaat gebeuren in een oefening waarin politie en bewoners in een verdachte (woninginbraak)situatie samen gaan werken. De politie oefent regelmatig werksituaties, maar nu worden ook de bewoners actief gevraagd om mee te doen. Tijdens de oefening doen één of meer politiemedewerker(s) zich voor als inbreker en de bedoeling is dat alerte bewoners die hem/hen zien, direct 1-1-2 bellen. De agenten die aan de oefening meedoen gaan op basis van het signalement én de tips van bewoners op zoek naar hem/hen.

 

Heterdaad? Bel 1-1-2

1-1-2-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn een heel belangrijk ingrediënt in de strijd tegen woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt, kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan. En dus inbraken voorkómen of inbrekers op heterdaad aanhouden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Hilversum

Volg ons

Volg ons